myrtheincuracao.reismee.nl

Bon Bini!!!

Lieve allemaal!

Het is nu alweer 3 weken geleden dat ik hier op Curacao ben aangekomen en daarom ook hoog tijd dat ik hier even mijn verhaal plaats voor iedereen die graag wil weten hoe het met mij gaat

!

Vanaf dag één heb ik het hier al onwijs naar m'n zin! Ik heb in deze korte tijd al zoveel leuke dingen meegemaakt en ik zal proberen om daar een korte, globale samenvatting van te geven
Wink

Op de dag dat ik hier aan kwam heb ik gelijk al heel veel leuke mensen ontmoet. Ik had geluk want in het vliegtuig zat ik toevallig naast een heel aardig meisje die al een half jaar op Curacao stage had gelopen dus met haar had ik erg leuk gekletst en dat was erg fijn want de vliegreis duurde maar liefst 12 uur dus zo ging de tijd veel sneller. Op Curacao aangekomen werden we met nog een paar meiden opgehaald door iemand van Wereldstage. Daardoor had ik al snel contact met een paar leuke meiden, waar ik nu nog steeds mee om ga. Al deze meiden zitten ook in de Nieuwestraat en één daarvan zit met de kamer tegenover mij. Ik ben trouwens erg blij met mijn kamer. Alles wat ik nodig heb staat erin, alleen de douche en het toilet moeten we delen. Ons huis is gelukkig niet zo groot dus ik hoef nooit te wachten. We zitten met 7 mensen beneden en er zitten 7 mensen boven. Ik ben erg blij met mijn huisgenootjes want ik kan met iedereen goed opschieten! Bij ons huis kun je buiten ook erg gezellig met z'n allen zitten. Je bent hier bijna altijd buiten en dat vind ik erg fijn. Op je kamer ben je eigenlijk alleen om te slapen. Natuurlijk heb ik mijn kamer wel gezellig ingericht
Wink
. In de avond gaan we meestal met z'n allen eten. Laatst hebben we bijvoorbeeld ook een bbq gehouden met heel veel mensen, dat was vet gezellig! Er wonen hier bijna alleen maar studenten in de Nieuwestraat maar daar staat de Nieuwestraat ook wel om bekend want dat is echt DE studentenstraat van Curacao en dus super gezellig
Laughing
! We gaan trouwens ook best vaak uiteten. Je hebt hier erg veel leuke plekken waar je kunt eten. Eergisteren heb ik bijvoorbeeld bij de Mexicaan gegeten. Verder heb je het Wilhelminaplein en daar zitten altijd veel studenten (dat is namelijk niet zo duur
..).

Wat ik hier echt super fijn vind is het klimaat. Je hebt hier gewoon elke dag mooi weer en dat is voor mij echt ideaal
Laughing
! Ik begin dan ook al best bruin te worden
Wink
hihi.. We zijn dan ook al best vaak naar het strand geweest. Je hebt hier zulke mooie witte stranden en de zee is zo mooi blauw!

Wat ook leuk is aan Curacao is dat er elke avond wat anders te doen is. Laatst zijn we bijvoorbeeld naar Gregor Salto geweest en op dinsdagavond heb je altijd een filmavond op Mambo beach (en zo heb je nog veeeeeeeel meer dingen!). Je hoeft je dus nooit te vervelen. Ze hebben hier trouwens ook een mooie bioscoop en daar ben ik laatst ook nog geweest (Avatar in 3D yeaaah! Hihi..). Vanavond gaan we naar de carnaval. Zondag zijn we ook al naar de optocht geweest en dat was echt heel erg leuk om te zien! Het wordt hier zo uitbundig gevierd! De mensen hier leven helemaal naar de carnaval toe. Vanavond is er ook weer een optocht maar dan in het donker met allemaal lichtjes en natuurlijk allemaal Antilliaanse carnavals muziek dus ik ben benieuwd
Laughing

Iets minder leuk was dat ik laatste een heel weekend ziek ben geweest. Ik had een bacterie in mijn maag (waarschijnlijk moest mijn lichaam ook wennen aan Curacao) en ik kan je vertellen dat was geen pretje! Mijn maag deed zoveel pijn dat ik gewoon niet meer kon lopen. Ik had het zelfs koud terwijl het 30 graden was. Gelukkig waren mijn huisgenootjes wel erg lief en wouden ze me de hele tijd verzorgen
Wink
.. Er woont hier ook een kok en die heeft zelfs nog speciaal voor me gekookt want mijn maag kon natuurlijk nog niet alles aan. Gelukkig was ik na 3 dagen weer helemaal beter!

Ik ben ook erg blij met mijn stage. Ik werk namelijk aan een tijdschrift dat hier veel gelezen wordt op het eiland! Verder ga ik een communicatieplan maken en natuurlijk moet ik bezig met de verslagen voor school. Mijn werkplek is trouwens echt ideaal
Tongue out
en qua tijden is het hier ook wel iets anders
Wink
. Soms kan ik in de middag nog lekker naar het strand of naar Moon. Moon is trouwens een soort van loungeplek dichtbij de Nieuwestraat (daar kan ik dus zo naartoe lopen). Moon heeft een zwembad met lekkere ligbedjes, huisjes en een buiten restaurant. Het zwembad ligt aan de zee dus het lijkt net of het zwembad in de zee loopt. Vaak draaien ze ook een lekker muziekje of er komt één of andere zanger optreden. Erg relaxt dus
!

In de Nieuwestraat hebben ze ook een heel leuk cafeetje (Mundo Bizarro) waar ze altijd leuke muziek draaien en aangezien ik met mijn kamer zowat in het cafeetje zit, ben ik altijd van muziek voorzien. Gelukkig heb ik wel gordijnen en is het soms ook wel rustig maar eigenlijk heb ik er nooit last van. Vind het juist wel leuk! Ik slaap hier gelukkig hartstikke goed en soms moet ik wel lachen als ze mee gaan zingen met de muziek
Tongue out
. Vaak is er op woensdag en vrijdag een bandje maar aangezien je hier toch nooit echt vroeg op bed ligt (oké soms moet je een beetje bijtanken) maakt dat niets uit (en ik slaap er toch wel doorheen!).

Binnenkort komen mijn ouders al op bezoek! 13 maart om precies te zijn en daar heb ik erg veel zin in want dan kan ik ze eindelijk laten zien waar ik allemaal uithang en hoe leuk en mooi het hier is
!!!

Eigenlijk heb ik nog zoveel te vertellen maar anders wordt m'n verhaal echt te lang!

Jullie horen nog van mij!!!

Heel veel liefs,
Myrthe

Martijn

Eej myrthe!
Klinkt leuk allemaal jhoo! Echt beter dat het daar zo'n goed weer is! Hier is het nog steeds koud en sneeuwachtig haha! Mr het bevalt hier ook prima!

Veel plezier nog daaro!

latuur!!

joke

hallo meisje fijn dat je het leuk vind nou je kunt beter daar zijn hier is het nog steeds winter bah niet zo fijn dat je ziek was maar gelukkig is dat weer over geniet er maar van hoor wel oppassen en geen gekke dingen doen hoor groetjes dikke kus joke

Denise

Héé Meid,

Wat leuk om je verhaal te lezen!! Ik weet zeker dat je echt een super tijd gaat hebben! Ben echt jaloers dat jij daar zon hebt.. Net ging het weer ff sneeuwen! BAH

Ik wens je heel veel plezier! Ik had je trouwens nog een kaartje gestuurd voordat je weg ging, maar misschien dat hij ook net te laat was.... Nou goed.. ik wens je in ieder geval het beste! Wil nog wel wat meer foto's zien!

Liefssss xxx

Willy

Hey nichtje

Had nog helemaal niet door dat je daar al zat!
Ben blij voor je dat je het zo naar je zin hebt en ben helemaal jaloers dat je lekker weer hebt want, hier in friesland is het bagger!
Ben de sneeuw meer dan zat!
Ook al vinden mijn oudste 2 zoontjes het erg leuk om te schaatsen. Ik ben meer een zomer mens.
Hier gaat verder alles zijn gangetje... Jeremy en Demyan hebben het leuk op school en Rowan houdt mij gezelschap thuis.
Hou je taai en je zult vast nog veel meer leuke dingen beleven waar ik alleen maar van kan dromen hahaha
Veel plezier lieve schat en we houden vanaf hier je wel in de gaten via mail.

Liefs je grote nicht

Cato

hai schat,

ziet er allemaal prachtig uit! Leuk om nog meer foto's te zien!
Vanavond moet ik oppassen, dus morgen ga ik je ff een uitgebreide mail sturen..

Spreek je snel,
Liefs!